Mohácsi Kórház
EFOP-1.10.3-17-2017-00037

Projektbemutató

Projekt azonosító száma: EFOP-1.10.3-17-2017-00037
A kedvezményezett neve: Mohácsi Kórház
A projekt címe: Mohácsi Kórház Képzési programok az egészségügyi ágazat szolgáltatásfejlesztése érdekében
A szerződött támogatás összege: 81.341.550 Ft
A támogatás mértéke: 100%

A projekt tartalmának bemutatása:
A pályázat keretében megvalósítandó tevékenységek közül intézményünk a szakdolgozói képzési programok az intézményi hiányszakmaként jelentkező célcsoportra nyújtotta be a támogatási kérelmét.
A projekt céljával összhangban szükségesnek és fontosnak tartjuk a megfelelő számú és megfelelő szakmai végzetséggel rendelkező humánerőforrás biztosítását, melyet önerőből a kórház nem tud megoldani.
Mivel az egészségügyi problémák egyre komplexebbek, ezért a projekt keretében 8 szakmában, 14 fő szakképzését tervezzük -2 fő sürgősségi szakápoló, 4 fő felnőtt intenzív szakápoló, 1 fő diabetológiai szakápoló, 1 fő egészségügyi gyakorlatvezető, 1 fő aneszteziológiai szakasszisztens, 2 fő műtéti szakasszisztens, 2 fő betegkísérő, 1 fő légzőszervi szakasszisztens-, mely hozzájárul a megfelelő mennyiségű és minőségű humánerőforrás biztosításához, javítva ezzel a betegellátás minőségét, az ellátás színvonalát, és nem utolsó sorban a kvalifikált munkaerő biztosításával változhat az egészségügyi ellátórendszer társadalmi megítélése is.
A szakképzés illetve a szakmai tudás megszerzése segíti az egészségügyi ellátás homogenitására és egységesen magas szakmai színvonalára való törekvést, mely közvetve hozzájárul az életesélyek és az egészségben eltöltött életévek számának növekedéséhez.

A projekt tervezett befejezési dátuma: 2020. március 31.

2019.01.11.

A projektmenedzsment tagjai - projektmenedzser, pénzügyi vezető, projektasszisztens - 2018. szeptember 1-től megkezdték munkájukat. A képzőintézményekkel felvették a kapcsolatot, a képzésben részt vevőket tájékoztatták a képzésben való részvétel feltételeiről és - a képzések kezdő időpontjának elhúzódása miatt - előszerződést kötöttek velük.

A képzéseket bonyolító intézményekkel - a Pécsi Tudományegyetem Szociális és Egészségügyi Szakgimnázium és Szakközépiskola valamint az Állami Egészségügyi Ellátó Központ - 2018. november 23-al illetve 2018. november 06-al megkötötték a szerződést, majd 2018 novemberében a képzésben részt vevőkkel is szerződést kötöttek.

A képző intézmények novemberben illetve decemberben tájékoztató napot tartottak leendő „diákjaiknak”.

2018 novemberében a sürgősségi szakápolók képzése megkezdődött. Decemberben az egészségügyi gyakorlatvezetők, diabetológiai szakápolók, aneszteziológiai szakasszisztensek, felnőtt intenzív szakápolók és a betegkísérők is megkezdték képzésüket.

2019 januárjában a műtéti szakasszisztens és a légzőszervi szakasszisztens képzés is elindult.

Projekt tábla

projekt_tabla projekt_tabla

Szerződés aláírás

szerzodes_alairas szerzodes_alairas szerzodes_alairas szerzodes_alairas szerzodes_alairas szerzodes_alairas szerzodes_alairas

Aneszteziológiai szakasszisztens képzés

aneszt_kepzes aneszt_kepzes aneszt_kepzes

Felnőtt intenzív szakápoló képzés

int_kepzes int_kepzes int_kepzes int_kepzes int_kepzes int_kepzes
Mohácsi Kórház © 2019
A megtekintéséhez Google Chrome vagy Mozilla Firefox böngésző javasolt.